søndag, august 08, 2004

LITT SÅNN HANDLINGSREFERAT FRA ARENA

Nå har jeg så sinnsykt mange tanker oppi hode at jeg har hodepine. Det er liksom blåmandag på en måte, blåmandagen etter verdens mest fantastiske uke, nemlig ARENA. Mye å si om denne uken her altså, kanskje litt for mye. Men jeg har et behov for å få ned litt tanker nå, så om det blir litt langt...tror det blir veldig langt...kanskje jeg må dele det opp litt....så er det lov å ikke lese alt. Jeg kan jo prøve meg med litt mellomtitler så kan du plukke og velge. Først en liten forklaring på hva arena er:
  • Over 1000 fantastiske ungdommer
  • Sol og sommer på Dvergsnestangen camping (sommerværet fylte helt min plan, kom på arena og holdt seg tilbake når jeg jobbet ;)
  • KRIK (kristen idrettskontatk) sin leir for de over 16 år
  • Verdens beste møter
  • Verdens beste aktiviteter
  • Verdens beste middag...eller ikke....
  • Stor opplevelse av Gud og Jesus
  • Sjekkernes paradis :P

Jeg, Tine, Åse Mari, Aud Elin og Lene Therese lå i campinghytte nr 19, mest sentrale plassen på campingplassen med god utsikt over doen, forbipasserende kjekkaser, sjø, danmarksferjer, telt og lyd fra beachwolleyballbanen og fotballbingen. Det å ha campinghytte var deilig, når alle våknet kl 5 om morningen av at de lå i en dam inni teltet og alle klærne var våte, våknet vi av svette... Hver gang vi åpnet kjøleskapet datt det ut enten en melk, en colalightboks, eller en vannflaske. Privelegier som egen dusj, verdens søteste, lille oppvaskmaskin og eget toalett ble litt dempet av vannmangel på campingplassen, noe som skylles jenters trang til å dusje etter et bad...Håret blir jo bare så ekkelt. Og det er jo bare så mange kjekke gutter her. Vi må jo bare se supervakre ut. Mens andre stakkare ikke har nok vann til å trekke ned doet. Selv har jeg heller ikke i år dusjet, jeg bader jo hver dag og det er jeg fornøyd med.

Men sjekkefaktoren og kanskje et lite press på at du må se bra ut på arena er etter min mening alt for stor. Selv reiser jeg ned dit for Gud ikke for gutter, og det er alt for mange som er alt for gutte/jente-galne der nede. Men, men de må vel få lov. Bare litt overgitt over "se-fin-ut-presset" når en tross alt er på en kristen leir på en campingplass (er det bare jeg som forbinder dette med rosa stygge joggedreseser?) ville en kanskje trodd at flere ville følgt Guds ord:

matt 6,28-30: Og hvorfor er dere bekymret for klærne? Se på liljene på marken, hvordan de vokser! De arbeider ikke, de spinner ikke, men jeg sier dere: Selv ikke Salomo i all sin prakt var kledd som en av dem.

Så min utfordring til meg selv nå er å ikke tenke så mye hvordan jeg ser ut, kanskje slutte å sminke meg....kan bli veldig vanskelig, men jo jeg vil prøve.

Ellers hadde jeg aktivieten Friluftsliv Foto som aktivitet der nede. Første dagen var vi på seiltur, vi delte gruppa i to, noe som gjorde at jeg ble best kjent med disse. Men fytti så godt vi ble kjent. Det var kjempekjekt å få så gode venner der nede. Da tenker jeg mest på Silje, Solveig og Trygve, tre fantastiske mennesker. Seiling er jo supert da. Jeg fikk styre båten å sånn ;) Dagen etterpå gikk vi en tur i Vennesla opp en tømmerrenne og til slutt tente vi bål med et ferskvann. Deiligt å få av seg saltvannet!! Trygve synes det badet var høydepunktet på arena...hmmm...joda det var godt men høyedepunktet? Han kan ikke ha prøvd donevann :P Neste kveld sov vi ute på brygga sammen. Altså alle friluftsliv foto folka :P kunne misforstås det der... Det var kjempedeiligt. Mye bedre enn å ligge i hytta. Første natta på mange der jeg ikke snakket i søvne om kongeparken eller hadde mareritt fordi jeg måtte jobbe om natten også. En natt hadde jeg visst skreket ut så nesten hele hytta hadde hørt det: HEI OG VELKOMMEN TIL KONGEPARKEN. Og jeg er ikke velkommenbjørn, så jeg tror faktisk aldri jeg hadde sagt dette i våken tilstand. Skummelt. Men vi satt da rundt bålet sang sanger som jeg ikke kunne og sov kjempegodt. Første natta mi i friluft, men det blir så ikke den siste ;)

Siste dagen var vi litt varmere i trøya, kjente hverandre og kamera, tok noen kule portrettbilder og evaluerte bildene til hverandre. Følte kanskje ikke at jeg ble fotoekspert av denne turen, men det jeg lærte av friluftsliv og de vennene jeg fikk: SUPERT!!

Siste dagen, nemlig SUPERLØRDAG (turneringsdagen) meldte jeg, Solveig og Silje oss på CHRISC løpet. Det er et løp der vi samler penger inn til bibler i Afrika. Vi gikk rundt og skaffet oss sponsorer som skulle sponse oss med f. eks. 20 kr per kilometer vi løp i 30 minutt. Vi bestemte oss for å gå baklengs med masse balonger på oss, da hadde vi god utsikt over alle som kom pesende og vi heide ekstra på disse. Det var superkjekt å være med på. Kjekt å samle inn sponsorer, kjekt øke vennskapet mellom oss tre, kjekt at jeg nesten gikk baklengs ut en bryggekant og lett kunne duttet (hvordan skrives dette? Jeg mener falt da...) med hode i en båt og beina i havet...., men kjekkest av alt at vi nesten samlet inn 2000 kr. Hele arena samlet inn 80 000, et beløp som blir doblet av bibelselskapet så det blir 160 000 kr. HELT FANTASTISK.

Ingen kommentarer: